Stadsdeelvoorrang

In Zuidoost worden komende jaren projecten opgeleverd waarbij een kwart (25%) van de woningen is gereserveerd voor bewoners uit Zuidoost. Dat noemen we de stadsdeelvoorrang. Daaraan zijn wel een paar regels verbonden.

Allereerst moet je voldoen aan de voorwaarden die de verhuurder stelt. Denk bijvoorbeeld aan je inkomensgrens. Of aan het betalen van een borg.

 

Woonduur in Zuidoost

Als je aan alle voorwaarden voldoet, en je kunt aantonen dat je de afgelopen 10 jaar 6 jaar achter elkaar in Zuidoost hebt gewoond, krijg je voorrang op iemand die ook aan alle voorwaarden voldoet, maar niet (of te kort) in Zuidoost heeft gewoond.

De verhuurder checkt of je inderdaad 6 jaar in Zuidoost hebt gewoond op basis van een historisch uittreksel basisregister. Dit is één van de benodigde documenten waarnaar de verhuurder kan vragen. Je kunt het uitreksel hier aanvragen.

 

Check MijnOverheid.nl

Weet je niet meer hoelang je in Zuidoost woont en of je in aanmerking komt voor de voorrangsregeling? Kijk dan MijnOverheid.nl > Inloggen> identiteit> basisgevens> adresgegevens. Hier kan je zelf in je basisgegevens kijken naar je opgebouwde woonduur.

 

Vrijwillig meewerken

Niet ieder project komt in aanmerking voor de voorrangsregeling voor mensen uit Zuidoost. De gemeente maakt hierover afspraken met de verhuurders. Een verhuurder moet hier vrijwillig aan meewerken.

Wanneer 25% van de woningen met voorrang zijn toegewezen aan bewoners van Zuidoost, stopt de stadsdeelvoorrang; bij alle woningen die daarna worden toegewezen, krijgt iedereen die aan de voorwaarden voldoet, evenveel kans.